Általános betegtájékoztatás

 

COVID19_gyogyszer_kivaltasa_20020315

COVID19_megelozes_12pontja_20200315

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztató munkavállalóknak a betegállományról/táppénzről: COVID19_tappenztajekoztato_EMMI_20200311

Tájékoztató munkáltatóknak járványügyi vészhelyzet esetén lehetséges kényszerszabadságról, állásidőről, fizetett fizetetlen szabadságról: COVID19_munkaltatoilehetosegek_EMMI_20200311

A fültisztító pálcikák veszélye!

A cerumen( fülzsír) a külső hallójárat külső 1/3 -ában van , és vízben oldható , ezért tusolás után egyszerűen a törölközővel ki lehet törölni a fülkagylóra került zsíradékot.A fül öntisztító mechanizmusa során az elhalt bőrsejtek és a fülzsír fokozatosan kifelé halad , végül magától kiürűl , ezért nem szükséges semmilyen eszközt használni.A fültisztító pálcika vattáján megjelenő pici sárga foltról úgy véljük , hogy kitisztítottuk a hallójáratot, pedig a tisztítás során ennél 5-10 -szer nagyobb mennyiségű fülzsírt toltunk beljebb.Ráadásul az eszközzel megsérthetjük a külső hallójáratot , az okozott sebbe baktériumok telepedhetnek és otitis externát ( fülgyulladást)eredményezhetnek.

/OTSZonline/

 

Kattintson a képekre és megjelenik nagy méretben!

Allergia

Alvásproblémák

Koleszterin csökkentése

Magas vérnyomás


Stroke

Visszér

Ízületi tornák

Fontos tudnivalók Syncumart szedő betegeink számára

Arteriás betegtájékoztató

Húgysav diétás receptek

 

Dr. Simon József
1958-ban születtem, Budapesten élek. Egyetemi tanulmányaimat 1984-ben fejeztem be a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Első szakvizsgámat szülészet-nőgyógyászatból 1983-ban tettem le szintén a DOTE-n. Tovább...
Bolláné Kalmár Edit
Nővér. 1988-ban végeztem a Hatvani Egészségügyi Szakközépiskolában. 1989-től Maglódon élek. 2000-től a Doxolg Háziorvosi Bt. alkalmazottja vagyok.
Dr. Molnár Péter

A holisztikus szemléletű orvoslás és a primer prevenció elkötelezett híve vagyok. Háziorvostan szakvizsgával rendelkezem, de 2007. óta sürgősségi orvosként is tevékenykedek. 2011 márciusa óta dolgozom a Doxolg Bt.-nél.
Tovább...

Dr. Cseke L. Csaba